Belépve mint:

kilépés
120
Átlagos
Közepes
  • alaplé
  • 0, 5 kg darált disznóhús
  • 1 tojás
  • 2 e.k. rizs
  • zsemlemorzsa
  • 2 nagyobb krumpli, 2 szél sárgarépa
  • 2 maréknyi zöldborsó
  • paprika, só, bors

Húsgombóc leves

Mindig főzök hozzá egy alaplevet, disznó csontot veszek hozzá, kb 1 kg-it, azt felöntöm kb 4 liter vízzel, sózom, majd felforralom, leszedem a habját, majd közepes lángon főzöm tovább kb 1 órát, akkor bezöldségelem, most egy fej hagymát, 2 gerezd fokhagymát, 1 petrezselymet, 1 negyed káposztát, 2 paprika csutkát tettem hozzá, szórtam bele még pár szem borsot, majd addig főztem míg meg nem puhult benne minden. Leszűrtem. Majd ezután tettem bele a gombócokat, majd a többi zöldséget. Az alaplé hozzávalói természetesen változtathatók.Az alaplevet feltettem főni, kipótoltam még fél liternyi vízzel.

A darálthúshoz hozzákeverünk 1 egész tojást, 2 ek-i rizst, fél kk sót, 3 bő csipetnyi borsot, kb. 1/4 kk paprikát és annyi zsemlemorzsát, hogy formálható masszát kapjunk, majd a kezemmel kis gombócokat formáltam, beletettem a forró alaplébe.

A répát és a krumplit megpucoltam, megmostam, felkockáztam. A borsót is előkészítettem, majd beletettem a levesbe amikor a hús majdnem megfőtt. Addig főztem, amíg minden puha nem lett.



.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: