Belépve mint:
40
Egyszerű
Magas
4
2
17840
2
- 5 dkg élesztő
- kb 1, 5 dl langyos tej
- 1 kg finomliszt
- 3 kis doboz kefír
- 3 tojás
- 1 kiskanál só
- sütéshez bő olaj
- tetejére: sajt, tejföl, fokhagymás olaj stb...
Hetes lángos (kefíres lángos)
Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, 10 perc alatt felfuttatjuk. Ezután a többi hozzávalóval alaposan összedolgozzuk-dagasztjuk, ez legalább 7-8 perc. Legjobb, ha ezt a műveletet géppel végezzük.Nagy tálba tesszük, frissentartó fóliával letakarjuk, hűtőszekrénybe rakjuk. Amikor sütni akarjuk, egy adagot kiveszünk belőle, tenyérnyi lángosokká formáljuk, majd bő, forról olajban kb. 2 perc alatt megsütjük, félidőben megfordítjuk. Jól lecsöpögtetjük.
Hűtőben 1 hétig eláll.

Bobb György mondta:
Csak azt nem értem,hogy ez mitől hetes lángos???Az élesztőt nem teszem bele,csak ha sütni akarom???2015-07-20 16:16:22

Anita mondta:
Dagaszd be ahogy az élesztős tésztát szokták és betéve a hűtőbe eláll egy hétig.2015-07-20 16:21:04
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: