Belépve mint:

kilépés
90
Átlagos
Közepes
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 sütőpor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 tojássárgája
  • reszelt citromhéj

Habos linzer

A hozzávalókból linzertésztát készítünk. Vékonyra, kb. 3 mm - esre nyújtjuk.
Karikákat szaggatunk belőle, sütőpapíros tepsire tesszük és kisütjük.
A hab készítése :
Hozzávalók : 4 tojásfehérje, 36 dkg kristálycukor24 dkg cukrot kevés vízzel ( éppen , hogy ellepje a cukrot ) sűrűre főzzük.
Ezt ne túl erős lángon végezzük, nehogy karamellizálódjon a cukor, mert akkor nem lesz szép fehér a habunk. Kevergetni nem szabad!
Közben a tojásfehérjét a maradék 12 dkg cukorral kemény habbá verjük. Lassan csurgatva hozzáadjuk a főzött cukrot. A főzött cukorral együtt még egy rövid ideig a habot tovább verjük.
Ezután nyomózsákba tesszük és a linzerkarikákra formázzuk.
Utána a sütő legalacsonyabb fokozatán ( 100 fokon ) szárítjuk. Nem kell túl sokáig, csak kb. 15-20 percig.
Mikor megszáradtak a közepébe lekvárt nyomunk.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: