Belépve mint:

kilépés
90
Átlagos
Közepes
  • 1 liter tej
  • 2 dl tejföl
  • 50 dkg füstölthús
  • 40 dkg száraz tarkabab
  • 3 e.k. liszt

Habart bableves füstölt hússal

A babot kiválogatjuk és egy éjszakán keresztül átzatjuk, majd nagyobb edénybe tesszük. Hozzáöntünk 1 - 1 és fél liter vizet, és főzni kezdjük. A füstölt húst apró kockára vágjuk és ha a leves felfőtt hozzáadjuk. Ízesítjük ételízesítővel. sóval. Közben kevés tejfölben elkeverjük a lisztet és a tejjel fokozatosan hígítjuk.Ha a bab készre főtt, akkor az ételhez adjuk a habarást, ha szükséges utánasózzuk és kiforraljuk.
.
Vendég

Gyuszi mondta:

nagyon finom koszke gyuszi szatmarrol

2012-11-13 07:57:13

Anita mondta:

Örülök nagyon, hogy ízlett és annak is, hogy ezt megosztottad velem!!! Szép napot!

2012-11-13 12:20:34

Vendég

LILLA mondta:

Én már nem 1-szer főztem ilyet,de most sikerült a legfinomabban elkészítenem, a kislányom és a férjem imádja! én még szoktam beletenni cukrot és egy pici ecetet is! mi így szeretjük!

2013-01-11 10:22:05

Vendég

DÁNIEL mondta:

IGEN NAGYON FINOM,ÉN FÉRFI VAGYOK DE SZERETEK KEDVESKEDNI A CSALÁDOMNAK. KEDVES LILLA MI IS ÚGY SZERETJÜK KIS CUKOR ÉS PICI ECET! NAGYON JÓ EZ A RECEPT! :)

2013-01-11 10:23:45

Vendég

Gyula mondta:

Nem tudom,hogy csak borsodban szokás-e,de mi kockára vágott krumplit is szoktunk belerakni.

2013-02-16 09:35:05

Anita mondta:

Én is borsodi vagyok:-), nem hallottam még róla, de biztos finom.

2013-02-16 16:28:43

Vendég

Veronika :) mondta:

A sok borsodi! :) Csatlakozom. Az én anyukám,hogy sűrűbb legyen,szintén tett bele burgonyát. És isteni finom. Én egy gerezd apróra vágott fokhagymát bele szoktam csempészni.

2013-03-13 14:03:32

Vendég

Melissa mondta:

Mi is nagyon szeretjük :) épp most készítem én is! Nálunk szokás bele tenni még egy két gerezd fokhagymát :))) kellemes ízt ad neki az is ! nagyon jól néz ki a képen, alig várom kész legyen! Szép estét Mindenkinek :)

2013-04-04 20:20:19

Vendég

Kata mondta:

Én Szabolcsi vagyok.Mifelénk is raknak bele pár szem krumplit,persze ez gazdasszony válogatja
és ízlések,én szeretem így is úgy is. :)

2013-04-12 21:36:34

Vendég

Papp Laci mondta:

Sorsod Borsod.... Én is Borsodi vagyok :o) Anyukám egy fej lila vagy vöröshagymát is tesz bele (egészben) és répát , keveset és akkor nem kell bele cukor. Ecet természetesen "jár" hozzá.... Köszi a receptet , én is így gondoltam

2013-09-15 09:38:07

Vendég

Papné Karolina mondta:

Én is Borsodi vagyok de én úgy tanultam hogy kockázott krumplit is adok hozzá és nagyon finom tőle

2013-10-09 15:35:49

Vendég

Mona mondta:

Én szabolcsi vagyok...és én is úgy ismerem,hogy kerül bele pár szem krumpli is na meg persze, 3-4 gerezd fokhagyma és babérlevél...

2013-10-29 13:05:49

Vendég

"gyuszi Borsodból" mondta:

"gyuszi Borsodból"
én most csinálom először,mert20 éve nem ettem habartbabot,krrumplisan, fogom rántásba fokhagymával, levesbe 2 babérlevelt teszek nagyon kevés só, leheletnyi pár szem szemesborsés mg két nagypohár tejföl a habarásba

2013-11-13 10:37:19

Anita mondta:

Kedves "Gyuszi Borsodból"! Köszi a tippet, ki fogom próbálni a tiédet is. Az én receptem csak egy netről kölcsönzött, de finom így is. De már annyian írtátok a krumplit, hogy holnap ez lesz az ebéd:-), muszáj kipróbálnom.

2013-11-13 11:04:48

Vendég

Manci néni mondta:

Én is hasonlót főzök, csak rakok bele egy nagy fej hagymát, 2-3 fokhagymát, majoránnát meg egy kis tárkonyt a tetejire, illetve megszórom a tetejit még petrezselyemmel és zellerzőggyével is.

2014-01-08 13:30:24

Vendég

Anita mondta:

Köszönöm Manci néni a tippet!!!! Anita

2014-01-08 13:34:13

Vendég

szerintem gyuszi receptje az igazi én is így szoktam mondta:



Hortenzia

2014-01-22 09:49:44

Vendég

Beky mondta:

NAGYON JO EZ A RECEPT!!! Hagyma, fokhagyma, sárgarépa, babérlevél: alap :)
Egyszerű elkészíteni és nagyon finom!!! Én csülökkel csináltam és megunhatatlan volt!!! Most is épp azt főzök, csak 3x annyit. Köszönöm a receptet és a tippeket!!!

2014-01-29 11:46:31

Vendég

Jutka mondta:

Én Hajdu bihar megyei vagyok, szüleim Szabolcsiak, én Borsodban élek. :) Én is szoktam tenni bele kevés krumplit, répát, pici ecetet, pici cukrot, természetesen hagymát, kevés fokhagymát.

2014-02-11 09:27:23

Vendég

Csaba mondta:

Babérlevelet, krumplit, fokhagymát én is teszek bele, és imádjuk nyáron a meleg időkben hidegen enni, persze egy kis ecet az kívánkozik ám bele!
Putnokon így szokás! Igaz Borsodnak mondják, de igazából Putnok már Gömör!

2014-02-28 21:44:30

Vendég

Eva , Floridabol mondta:

Megprobaljuk megfozni )

2014-04-27 01:03:39

Vendég

Csaba mondta:

En is Szabolcsból vagyok, most már Canadában élek :) Nem ettem habart bablevest 20 éve, itt az ideje, hogy kipróbáljam ezt a receptet természetes, hogy krumplival és ecettel.

2014-11-29 20:11:07

Vendég

crisian mondta:

En most keszitem el az elso bablevesemet.lenne egy kerdesem.a habarast is tuzhelyre kell rakni es ott elokesziteni vagy hidegen?koszi elore is:-)

2015-01-11 13:14:55

Vendég

szemvonyó mondta:

Itt zalában hétköznap füstölthús helyett, a megmaradt füstölt szalonna bört főzik bele az öregek. Sárga és fehérrépát, paszternákot, krumplit, babért, fokhagymát is főznek bele. Nincs olyan ismerősöm aki ne úgy enné, hogy amint kimerte, ne tépkedne bele egy szelet kenyeret :)

2015-01-17 10:24:48

Vendég

vitamin51 mondta:

Nekem anyósom tanította ezt a receptet ezelőtt 55 évvel, Ő is borsodi volt :-) Én úgy tanultam, hogy 1-2 babérlevelet is tett bele, ecet, cukor szintén ment bele és tejföllel habarta be. A füstölt hús már kuriózum számba ment, de sokat javít rajta az biztos.

2015-05-20 13:57:18

Vendég

Zee. mondta:

Hűtve a legfinomabb!

2015-08-06 16:57:02

Vendég

feca mondta:

mi meg ugy szok

2017-01-14 17:48:03

Vendég

feca mondta:

mi meg ugy szok

2017-01-14 17:48:04

Vendég

feca mondta:

mi meg ugy szok

2017-01-14 17:48:06

Vendég

feca mondta:

mi meg ugy szoktuk borsodban hogy a tejfölt belefőzzük es haggymas rantast keszitünk ra

2017-01-14 17:50:43

Vendég

Pali mondta:

Nagymamám a fenti recept szerint, de tej nélkül, bő fél liter tejföllel habarta be a levest. 2-3 krumpli is bekerült. A végén , hogy szét ne főjön.. Ősszel 2 birsalmát tett bele, télen birsalma befőttet. A birs, mert nem mindenki szeretheti jó akkor is ha a leves már tányérba van szedve és abba beletenni. Nagyon finom és pikáns ízt ad a levesnek.

2017-02-05 11:56:02

Vendég

Pali mondta:

Nagymamám a fenti recept szerint, de tej nélkül, bő fél liter tejföllel habarta be a levest. 2-3 krumpli is bekerült. A végén , hogy szét ne főjön.. Ősszel 2 birsalmát tett bele, télen birsalma befőttet. A birs, mert nem mindenki szeretheti jó akkor is ha a leves már tányérba van szedve és abba beletenni. Nagyon finom és pikáns ízt ad a levesnek.

2017-02-05 11:56:05

Vendég

Pali mondta:

Nagymamám a fenti recept szerint, de tej nélkül, bő fél liter tejföllel habarta be a levest. 2-3 krumpli is bekerült. A végén , hogy szét ne főjön.. Ősszel 2 birsalmát tett bele, télen birsalma befőttet. A birs, mert nem mindenki szeretheti jó akkor is ha a leves már tányérba van szedve és abba beletenni. Nagyon finom és pikáns ízt ad a levesnek.

2017-02-05 11:56:33

Vendég

Pali mondta:

Nagymamám a fenti recept szerint, de tej nélkül, bő fél liter tejföllel habarta be a levest. 2-3 krumpli is bekerült. A végén , hogy szét ne főjön.. Ősszel 2 birsalmát tett bele, télen birsalma befőttet. A birs, mert nem mindenki szeretheti jó akkor is ha a leves már tányérba van szedve és abba beletenni. Nagyon finom és pikáns ízt ad a levesnek.

2017-02-05 11:56:39

Vendég

Pali mondta:

Nagymamám a fenti recept szerint, de tej nélkül, bő fél liter tejföllel habarta be a levest. 2-3 krumpli is bekerült. A végén , hogy szét ne főjön.. Ősszel 2 birsalmát tett bele, télen birsalma befőttet. A birs, mert nem mindenki szeretheti jó akkor is ha a leves már tányérba van szedve és abba beletenni. Nagyon finom és pikáns ízt ad a levesnek.

2017-02-05 11:56:41

Vendég

Pali mondta:

Nagymamám a fenti recept szerint, de tej nélkül, bő fél liter tejföllel habarta be a levest. 2-3 krumpli is bekerült. A végén , hogy szét ne főjön.. Ősszel 2 birsalmát tett bele, télen birsalma befőttet. A birs, mert nem mindenki szeretheti jó akkor is ha a leves már tányérba van szedve és abba beletenni. Nagyon finom és pikáns ízt ad a levesnek.

2017-02-05 11:56:52

Vendég

Pali mondta:

Nagymamám a fenti recept szerint, de tej nélkül, bő fél liter tejföllel habarta be a levest. 2-3 krumpli is bekerült. A végén , hogy szét ne főjön.. Ősszel 2 birsalmát tett bele, télen birsalma befőttet. A birs, mert nem mindenki szeretheti jó akkor is ha a leves már tányérba van szedve és abba beletenni. Nagyon finom és pikáns ízt ad a levesnek.

2017-02-05 11:56:53

Vendég

Pali mondta:

Nagymamám a fenti recept szerint, de tej nélkül, bő fél liter tejföllel habarta be a levest. 2-3 krumpli is bekerült. A végén , hogy szét ne főjön.. Ősszel 2 birsalmát tett bele, télen birsalma befőttet. A birs, mert nem mindenki szeretheti jó akkor is ha a leves már tányérba van szedve és abba beletenni. Nagyon finom és pikáns ízt ad a levesnek.

2017-02-05 11:56:54

Vendég

Pali mondta:

Nagymamám a fenti recept szerint, de tej nélkül, bő fél liter tejföllel habarta be a levest. 2-3 krumpli is bekerült. A végén , hogy szét ne főjön.. Ősszel 2 birsalmát tett bele, télen birsalma befőttet. A birs, mert nem mindenki szeretheti jó akkor is ha a leves már tányérba van szedve és abba beletenni. Nagyon finom és pikáns ízt ad a levesnek.

2017-02-05 11:57:23

Vendég

Pali mondta:

Nagymamám a fenti recept szerint, de tej nélkül, bő fél liter tejföllel habarta be a levest. 2-3 krumpli is bekerült. A végén , hogy szét ne főjön.. Ősszel 2 birsalmát tett bele, télen birsalma befőttet. A birs, mert nem mindenki szeretheti jó akkor is ha a leves már tányérba van szedve és abba beletenni. Nagyon finom és pikáns ízt ad a levesnek.

2017-02-05 11:58:01

Vendég

Pali mondta:

Nagymamám a fenti recept szerint, de tej nélkül, bő fél liter tejföllel habarta be a levest. 2-3 krumpli is bekerült. A végén , hogy szét ne főjön.. Ősszel 2 birsalmát tett bele, télen birsalma befőttet. A birs, mert nem mindenki szeretheti jó akkor is ha a leves már tányérba van szedve és abba beletenni. Nagyon finom és pikáns ízt ad a levesnek.

2017-02-05 11:58:01

Vendég

Pali mondta:

Nagymamám a fenti recept szerint, de tej nélkül, bő fél liter tejföllel habarta be a levest. 2-3 krumpli is bekerült. A végén , hogy szét ne főjön.. Ősszel 2 birsalmát tett bele, télen birsalma befőttet. A birs, mert nem mindenki szeretheti jó akkor is ha a leves már tányérba van szedve és abba beletenni. Nagyon finom és pikáns ízt ad a levesnek.

2017-02-05 11:58:11

Vendég

Pali mondta:

Nagymamám a fenti recept szerint, de tej nélkül, bő fél liter tejföllel habarta be a levest. 2-3 krumpli is bekerült. A végén , hogy szét ne főjön.. Ősszel 2 birsalmát tett bele, télen birsalma befőttet. A birs, mert nem mindenki szeretheti jó akkor is ha a leves már tányérba van szedve és abba beletenni. Nagyon finom és pikáns ízt ad a levesnek.

2017-02-05 11:58:45

Vendég

Pali mondta:

Nagymamám a fenti recept szerint, de tej nélkül, bő fél liter tejföllel habarta be a levest. 2-3 krumpli is bekerült. A végén , hogy szét ne főjön.. Ősszel 2 birsalmát tett bele, télen birsalma befőttet. A birs, mert nem mindenki szeretheti jó akkor is ha a leves már tányérba van szedve és abba beletenni. Nagyon finom és pikáns ízt ad a levesnek.

2017-02-05 11:58:47

Vendég

Pali mondta mondta:

Nagymamám a fenti recept szerint, de tej nélkül, bő fél liter tejföllel habarta be a levest. 2-3 krumpli is bekerült. A végén , hogy szét ne főjön.. Ősszel 2 birsalmát tett bele, télen birsalma befőttet. A birs, mert nem mindenki szeretheti jó akkor is ha a leves már tányérba van szedve és abba beletenni. Nagyon finom és pikáns ízt ad a levesnek.

2017-02-05 12:02:23

Vendég

Pali mondta mondta:

Nagymamám a fenti recept szerint, de tej nélkül, bő fél liter tejföllel habarta be a levest. 2-3 krumpli is bekerült. A végén , hogy szét ne főjön.. Ősszel 2 birsalmát tett bele, télen birsalma befőttet. A birs, mert nem mindenki szeretheti jó akkor is ha a leves már tányérba van szedve és abba beletenni. Nagyon finom és pikáns ízt ad a levesnek.

2017-02-05 12:02:28

Vendég

Gábor mondta:

Igen, kell bele babérlevél, fokhagyma 1-2 gerezd, feketebors szemes, vagy őrölt, 1-2 kisfej, kockára vágott krumpli, 1-2 szál répa, egy kis szál petrezselyem. A végén ecet, a szüleim, mikor forrón levették a tűzről, akkor belecsurgattak 2-3 tojást, ami megfőtt, míg kihült a leves. Nagyon finom füstölt oldalassal, füstölt, apró kockára vágott sonkahússal. Az igazi neve a levesnek : nógrádi, savanyú tarkabableves. :D / mivel én nógrádi vagyok, savanyú, mert az ecet ízesíti és csak száraz tarkababból jó. Természetesen, rántva, habarva. :D :D :D, és 10 liter az alapmennyiség :D/

2018-02-17 20:50:39

Vendég

Gábor mondta:

Igen, kell bele babérlevél, fokhagyma 1-2 gerezd, feketebors szemes, vagy őrölt, 1-2 kisfej, kockára vágott krumpli, 1-2 szál répa, egy kis szál petrezselyem. A végén ecet, a szüleim, mikor forrón levették a tűzről, akkor belecsurgattak 2-3 tojást, ami megfőtt, míg kihült a leves. Nagyon finom füstölt oldalassal, füstölt, apró kockára vágott sonkahússal. Az igazi neve a levesnek : nógrádi, savanyú tarkabableves. :D / mivel én nógrádi vagyok, savanyú, mert az ecet ízesíti és csak száraz tarkababból jó. Természetesen, rántva, habarva. :D :D :D, és 10 liter az alapmennyiség :D/

2018-02-17 20:50:54

Vendég

Gábor mondta:

Igen, kell bele babérlevél, fokhagyma 1-2 gerezd, feketebors szemes, vagy őrölt, 1-2 kisfej, kockára vágott krumpli, 1-2 szál répa, egy kis szál petrezselyem. A végén ecet, a szüleim, mikor forrón levették a tűzről, akkor belecsurgattak 2-3 tojást, ami megfőtt, míg kihült a leves. Nagyon finom füstölt oldalassal, füstölt, apró kockára vágott sonkahússal. Az igazi neve a levesnek : nógrádi, savanyú tarkabableves. :D / mivel én nógrádi vagyok, savanyú, mert az ecet ízesíti és csak száraz tarkababból jó. Természetesen, rántva, habarva. :D :D :D, és 10 liter az alapmennyiség :D/

2018-02-17 20:50:55

Vendég

Gábor mondta:

Igen, kell bele babérlevél, fokhagyma 1-2 gerezd, feketebors szemes, vagy őrölt, 1-2 kisfej, kockára vágott krumpli, 1-2 szál répa, egy kis szál petrezselyem. A végén ecet, a szüleim, mikor forrón levették a tűzről, akkor belecsurgattak 2-3 tojást, ami megfőtt, míg kihült a leves. Nagyon finom füstölt oldalassal, füstölt, apró kockára vágott sonkahússal. Az igazi neve a levesnek : nógrádi, savanyú tarkabableves. :D / mivel én nógrádi vagyok, savanyú, mert az ecet ízesíti és csak száraz tarkababból jó. Természetesen, rántva, habarva. :D :D :D, és 10 liter az alapmennyiség :D/

2018-02-17 20:51:27

Vendég

Gábor mondta:

Igen, kell bele babérlevél, fokhagyma 1-2 gerezd, feketebors szemes, vagy őrölt, 1-2 kisfej, kockára vágott krumpli, 1-2 szál répa, egy kis szál petrezselyem. A végén ecet, a szüleim, mikor forrón levették a tűzről, akkor belecsurgattak 2-3 tojást, ami megfőtt, míg kihült a leves. Nagyon finom füstölt oldalassal, füstölt, apró kockára vágott sonkahússal. Az igazi neve a levesnek : nógrádi, savanyú tarkabableves. :D / mivel én nógrádi vagyok, savanyú, mert az ecet ízesíti és csak száraz tarkababból jó. Természetesen, rántva, habarva. :D :D :D, és 10 liter az alapmennyiség :D/

2018-02-17 20:51:28

Vendég

Gábor mondta:

Igen, kell bele babérlevél, fokhagyma 1-2 gerezd, feketebors szemes, vagy őrölt, 1-2 kisfej, kockára vágott krumpli, 1-2 szál répa, egy kis szál petrezselyem. A végén ecet, a szüleim, mikor forrón levették a tűzről, akkor belecsurgattak 2-3 tojást, ami megfőtt, míg kihült a leves. Nagyon finom füstölt oldalassal, füstölt, apró kockára vágott sonkahússal. Az igazi neve a levesnek : nógrádi, savanyú tarkabableves. :D / mivel én nógrádi vagyok, savanyú, mert az ecet ízesíti és csak száraz tarkababból jó. Természetesen, rántva, habarva. :D :D :D, és 10 liter az alapmennyiség :D/

2018-02-17 20:51:29

Vendég

Gábor mondta:

Igen, kell bele babérlevél, fokhagyma 1-2 gerezd, feketebors szemes, vagy őrölt, 1-2 kisfej, kockára vágott krumpli, 1-2 szál répa, egy kis szál petrezselyem. A végén ecet, a szüleim, mikor forrón levették a tűzről, akkor belecsurgattak 2-3 tojást, ami megfőtt, míg kihült a leves. Nagyon finom füstölt oldalassal, füstölt, apró kockára vágott sonkahússal. Az igazi neve a levesnek : nógrádi, savanyú tarkabableves. :D / mivel én nógrádi vagyok, savanyú, mert az ecet ízesíti és csak száraz tarkababból jó. Természetesen, rántva, habarva. :D :D :D, és 10 liter az alapmennyiség :D/

2018-02-17 20:51:35

Vendég

Gábor mondta:

Igen, kell bele babérlevél, fokhagyma 1-2 gerezd, feketebors szemes, vagy őrölt, 1-2 kisfej, kockára vágott krumpli, 1-2 szál répa, egy kis szál petrezselyem. A végén ecet, a szüleim, mikor forrón levették a tűzről, akkor belecsurgattak 2-3 tojást, ami megfőtt, míg kihült a leves. Nagyon finom füstölt oldalassal, füstölt, apró kockára vágott sonkahússal. Az igazi neve a levesnek : nógrádi, savanyú tarkabableves. :D / mivel én nógrádi vagyok, savanyú, mert az ecet ízesíti és csak száraz tarkababból jó. Természetesen, rántva, habarva. :D :D :D, és 10 liter az alapmennyiség :D/

2018-02-17 20:51:58

Vendég

Gábor mondta:

Igen, kell bele babérlevél, fokhagyma 1-2 gerezd, feketebors szemes, vagy őrölt, 1-2 kisfej, kockára vágott krumpli, 1-2 szál répa, egy kis szál petrezselyem. A végén ecet, a szüleim, mikor forrón levették a tűzről, akkor belecsurgattak 2-3 tojást, ami megfőtt, míg kihült a leves. Nagyon finom füstölt oldalassal, füstölt, apró kockára vágott sonkahússal. Az igazi neve a levesnek : nógrádi, savanyú tarkabableves. :D / mivel én nógrádi vagyok, savanyú, mert az ecet ízesíti és csak száraz tarkababból jó. Természetesen, rántva, habarva. :D :D :D, és 10 liter az alapmennyiség :D/

2018-02-17 20:52:04

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: