Belépve mint:

kilépés
90
Átlagos
Közepes
  • 15 dkg rizs
  • 2 dl víz
  • 5 dl tej
  • csipet só
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2-3 dkg vaj
  • 2-3 e.k. cukor
  • 50 dkg gyümölcs vegyesen
  • 4 dl tejszín

Gyümölcsrizs

Miután a rizst átválogattuk és jól megmostuk, feltesszük főni a vízben. Közben egy másik lábasban a tejet is feltesszük forrni. A vízben addig főzzük a rizst, amíg az összes vizet magába nem szívja, majd ráöntjük a forró tejet, megsózzuk, a kétféle cukrot hozzáadjuk és megfőzzük mint a tejberizst. Amikor megfőtt, hozzákeverjük a vajat és lefedve a rizst hagyjuk teljesen kihűlni. Eközben - ha friss gyümölcsből készítjük - vágjuk kisebb darabokra, de jó befőttből is. Ha kihűlt a rizs, a tejszínhabot verjük keményre és forgassuk össze a kettőt. A tálalást mindenkire rábízom. Én egy réteg rizs, gyümi, rizs és gyümi, így csináltam. A tetejére mehet tejszínhab is még.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: