Belépve mint:

kilépés
180
Átlagos
Közepes
  • 60 dkg sertés vagy marhahús
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 közepes sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 60 dkg burgonya
  • 1 csapott evőkanál pirospaprika
  • 1 mokkáskanál őrölt köménymag
  • 4 e.k. olaj
  • só vagy ételízesítő
  • 1 kiskanál paprikakrém
  • 1 csokor petrezselyem

Gulyásleves

A húst megmossuk, majd- miután a nedvességet leitattuk róla- 1 centis kockákra vágjuk. A hagymát meg a fokhagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk és a hússal együtt az olajban megpirítjuk, vagyis addig sütjük, amíg a hús körös körül kifehéredik, a hagyma pedig aranysárga lesz.
Ekkor a tűzről lehúzva a pirospaprikával meghintjük, egy kevés vízzel felöntjük, kb. egy kiskanál sóval ízesítjük, a köménymaggal meg a paprikakrémmel fűszerezzük. Az apróra vágott paradicsomot és paprikát hozzáadjuk.
A lábast lefedjük és a húst kis lángon kb. 1,5 óra alatt puhára pároljuk, ha időközben zsírjára sülne,
egy kevés vizet mindig aláöntünk.
Közben az összes zöldséget megtisztítjuk. A répát és a gyökeret karikákra, a burgonyát kockákra aprítjuk. Mindezeket a puha húshoz keverjük és annyi vizet öntünk rá amennyi levest szeretnénk. Nagy lángon fölforraljuk, majd lefödve kis lángon puhára főzzük.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: