Belépve mint:

kilépés
140
Átlagos
Magas
  • 1 nagy citrom
  • 1-1 kávéskanál oregánó, kakukkfű, rozmaring
  • 1/4 kávéskanál frissen őrölt feketebors
  • 4 dkg vaj
  • 1 db alma
  • 1 egész konyhakész csirke (kb. 1kg)

Grillcsirke sütőben sütve

A fűszerkeverékhez a citromot megmossuk, és szárazra töröljük. Héjából kb. 1 kiskanálnyit lereszelünk, a levét kinyomjuk. A citrom héját és a levét a szárított fűszerekkel, a borssal és a vajjal kis lábosba rakjuk, és kevergetve addig melegítjük, amíg a vaj el nem olvadt. A grillcsirkét kívül-belül alaposan megmossuk, majd papírtörlővel szárazra töröljük. Az almát negyedekre vágjuk, megforgatjuk a fűszeres vajban és beletesszük a csirkébe, ha kell, hústűvel összetűzzük, a csirkét megsózzuk, és a maradék vajas-fűszeres keverékkel bekenjük. Mellével lefelé tepsibe fektetjük, és a hideg sütőbe toljuk. 200 °C-on (gáz 3-4. fokozat) 1 óra 20 percig sütjük, közben saját levével többször meglocsoljuk. A csirkét 40 perc múlva megfordítjuk.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: