Belépve mint:

kilépés
90
Átlagos
Közepes
  • Tészta: 40 dkg liszt
  • 2, 5 dkg élesztő
  • 1/4 csésze tej
  • 2 dl víz
  • 3 e.k. olaj
  • 1 kiskanál só
  • 2 kiskanál cukor
  • Tetejére:
  • pizzaszósz
  • 6 szelet füstöltsajt
  • 1 fej lilahagyma
  • kb 5 szelet sonka, parizer és 8 szelet szalámi
  • 20 dkg reszelt trapista sajt
  • fél doboz ananász
  • 3 db friss gomba
  • pizzafűszer

Gazdag pizza

Felfuttatom meleg helyen az élesztőt (élesztő, 1 kiskanál cukor, langyos tej, és 2 kk. liszt), majd hozzáadom a liszthez, sóhoz, maradék cukorhoz és olajhoz. Robotgéppel (a csigaszerű fejjel) jól kidolgozom. Kb. 5 percig szoktam. Akkor jó, ha kezd levegős lenni és elválik a tál falától. A vizet úgy adom hozzá (általában 2 dl), hogy egy jó rugalmas puhás tésztát kapjak. Majd lefedve meleg helyen ¾ órát kelesztjük. Utána lisztezett felületen egyet könnyen gyúrunk rajta, majd kézzel kinyújtjuk. És a kívánt kikent tepsibe rakjuk. Én a sütőhöz kapott nagy lapos tepsibe, faltól falig kinyújtva.

Először rákenem a pizzazszószt a tésztára, erre teszem a szeletelt füstölt sajtot. A lilahagymát véknyan karikákra vágom és réteszem a sajtra. A sonkát és parizert vékony csíkokra vágom, a szalámit egyben hagyom és ezek következnek a rétegezésben. Ezekre kerül a reszelt sajt, erre az ananász majd erre a vékonyra vágott, olajban megpirított gomba. Befejezésül megszórjuk a pizzafűszerrel és kb. 220 fokon 15 perc alatt készre sütöm.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: