Belépve mint:

kilépés
60
Átlagos
Közepes
  • Tésztához:
  • 4 db tojás
  • 22 dkg kristálycukor
  • 15 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 e.k. kakaópor
  • 30 dkg finomliszt
  • 15 e.k. tej
  • Túrós keverékhez:
  • 50 dkg tehéntúró
  • 4 e.k. búzadara
  • 1 tojás
  • 1 narancs-, 1 citrom reszelt héja
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Foltos süti

A tésztához a tojások sárgáját egy tálban a cukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 2-3 perc. Először a puha, szoba-hőmérsékletű Ramát, majd a sütőporral és kakaóval összeforgatott lisztet, végül a tejet adjuk hozzá. A kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk.
Egy közepes nagyságú (30x30 cm) tepsit sütőpapírral kibélelünk. A túrót a búzadarával, a tojással, a cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal összekeverjük. Nedves kézzel 20 kis gombócot formálunk belőle és szépen elosztva a tepsiben lévő tésztára rakjuk, ami természetesen belesüllyed és sütés után, amikor kihűlt, a vágásfelülete tarka lesz, mint a boci.
Előmelegített sütőben, közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 20-25 percig sütjük.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: