Belépve mint:
60
Átlagos
Közepes
7
4
3416
0
- Tésztához:
- 4 db tojás
- 22 dkg kristálycukor
- 15 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 2 e.k. kakaópor
- 30 dkg finomliszt
- 15 e.k. tej
- Túrós keverékhez:
- 50 dkg tehéntúró
- 4 e.k. búzadara
- 1 tojás
- 1 narancs-, 1 citrom reszelt héja
- 20 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Foltos süti
A tésztához a tojások sárgáját egy tálban a cukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 2-3 perc. Először a puha, szoba-hőmérsékletű Ramát, majd a sütőporral és kakaóval összeforgatott lisztet, végül a tejet adjuk hozzá. A kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk.Egy közepes nagyságú (30x30 cm) tepsit sütőpapírral kibélelünk. A túrót a búzadarával, a tojással, a cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal összekeverjük. Nedves kézzel 20 kis gombócot formálunk belőle és szépen elosztva a tepsiben lévő tésztára rakjuk, ami természetesen belesüllyed és sütés után, amikor kihűlt, a vágásfelülete tarka lesz, mint a boci.
Előmelegített sütőben, közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 20-25 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: