Belépve mint:

kilépés
90
Egyszerű
Magas
  • Tésztához:
  • 4 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 12 dkg porcukor
  • 2 teáskanál mandula aroma
  • 10 dkg tortabevonó
  • 15 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 10 dkg mandula
  • Ezen kívül:
  • 1 dl kakaóital
  • 1 evőkanál rum
  • Krémhez:
  • 1 db tojásfehérje
  • 1 evőkanál porcukor
  • 10 dkg tortabevonó
  • 1 tasak zselatin fix
  • 2 evőkanál rum
  • 4 dl habtejszín
  • Díszítéshez: fehércsoki, kakaópor

Csupacsoki torta

Előkészítés:
A kapcsos sütőformát (26 cm átmérőjű) kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:
A tojásokat, a tojássárgáját és a cukrot jól habosra verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk az aromát és a megolvasztott tortabevonót. A lisztet a sütőporral elkeverjük és a masszához szitáljuk. Végül hozzákeverjük a darált mandulát. A tésztát a sütőformába öntjük, tetejét elsimítjuk, majd a sütőformát a sütő középső részébe toljuk és a tésztát megsütjük.

A megsült süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni, majd vízszintesen kettévágjuk. Az alsó tortalapot egy tortatálra tesszük. A kakaót a rummal elkeverjük és a tésztát meglocsoljuk.
A krémhez a tojásfehérjét a cukorral gőzfürdő felett kemény habbá verjük. A megolvasztott tortabevnoót a rummal elkeverjük, majd a tojáshabhoz keverjük. A tejszínt a zselatin fixszel kemény habbá verjük, majd a tojáshabhoz forgatjuk. A krém felét a tortalapon elsimítjuk, ráhelyezzük a felső tortalapot és enyhén megnyomjuk. A maradék krémet a torta tetején és oldalán elsimítjuk. Kakaóporral és fehércsoki forgáccsal meghintve tálaljuk.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: