Belépve mint:

kilépés
60
Átlagos
Közepes
  • Piskótához:
  • 8 tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 2 e.k. liszt
  • 2 e.k. kakaópor
  • 1 cs. sütőpor
  • Krémhez:
  • 3 e.k. liszt
  • 1 tojás
  • 2, 5 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 12 dkg porcukor
  • rumaroma
  • 1 tábla tortabevonó
  • 2-3 e.k. olaj

Csokoládés tekercs

A tésztához kettéválasztjuk a tojást. A tojássárgájához a porcukor 1/3-ad részét habosra keverjük. A tojásfehérjét a maradék porcukorral habbá verjük. A lisztet, a kakaóport, a sütőport összekeverjük. A sárgájár masszához óvatosan fakanállal belekeverjük a fehérjés habot, majd ebbe beleszórjuk a lisztes keveréket. A gáztepsi méretű tepsit sütőpapírral kibéleljük, elkenjük benne óvatosan a masszát. 180 fokon kezdjük a sütést, majd mérsékeljük amíg sül. Ha kihűlt, lehúzzuk róla a papírt.
A krémhez a lisztből, a tojásból, a tejből puding sűrűségű krémet főzünk. A porcukrot a margarinnal habosra keverjük. Kihűlés után összekeverjük őket.
Kettéválasztjuk a krémet: az egyik fehéren marad, a másikba kakaóport szórunk és rumaromával ízesítjük.
A lehúzott papír helyére rákenjük a fehér krémet, majd erre rögtön a kakaós krémet. Óvatosan, mint a tekercseket, feltekerjük.
Tetejére hagyunk egy pici krémet amivel lekenjük.
Hűtőbe téve hagyjuk jól kihűlni.
Bevonócsokival leöntjük, amit előzőleg gőz fölött egy kevés olajjal felolvasztottunk.
Ha kihűlt, felszeleteljük.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: