Belépve mint:
60
Átlagos
Közepes
3
2
3588
0
- Tésztához:
- 5 db tojás
- 4 e.k. liszt
- 1 e.k. kakaópor
- 5 e.k. cukor
- Töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 5 dl habtejszín
- 2 zselatinfix
- 1 kis doboz tejföl
- 15 dkg porcukor
- 4 e.k. méz
- 50 dkg eper
- Tetejére:
- 10 dkg tortabevonó
- 1 dl főzőtejszín
Csokitetős epres túrótorta
A tortaformánknál nagyobb tepsiben, hagyományos módon piskótát sütünk. Majd ebből vágjuk ki a karimának megfelelő méretet. (Erre azért van szükség, mert a piskóta -ha eleve a karikában sütjük- kihűlés után összemegy, kisebb lenne, mint a forma, így a krém befolyna töltéskor a forma és a piskóta közé, és nem látszana szépen az eper és a piskóta.)
Összekeverjük a túrót a tejföllel, mézzel és a porcukorral (én botmixerrel törtem szét a túrórögöket).
A tejszínt félig felverjük, hozzáöntjük a zselatinfixet és kemény habbá verjük, a túróhoz keverjük. Ha hulalát használunk, nem kell zselatinfix.
Az epret megmossuk, és a szemeket félbevágjuk.
A kerek tortaforma oldalát körbevesszük belülről sütőpapírral, ezt vékonyan megolajozzuk, hogy majd könnyen el tudjuk távolítani, és az eperszemek szép tiszták maradjanak.
Belehelyezzük a piskótát, majd a vágási felületükkel kifelé állítva körberakjuk eperrel. A maradékból teszünk félre a díszítéshez, a többit a krémbe keverjük. Ráöntjük a túrókrémet, és hűtőbe tesszük.
Felolvasztjuk a tejszínben a csokoládét, picit hűtjük, és a torta tetejére öntjük.
Ha megszilárdult, levesszük a karikát és a papírt.
Eperrel díszítjük.

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: