Belépve mint:

kilépés
80
Átlagos
Közepes
  • Tésztához: 25 dkg lisz
  • 5 db tojás
  • 25 dkg kristálycukor
  • 3 e.k. kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 1 csomag sütőpor
  • Krémhez: 6 db tojássárgája
  • 18 dkg porcukor
  • 2 csomag főzni való tejszín ízű pudingpor
  • 7 dl tej
  • 3 e.k. kakaópor
  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • 10 dkg margarin
  • rumaroma
  • Csokimázhoz: 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg margarin
  • 1 e.k. kakaópor

Csokikrémes-meggyes süti

Összekeverjük a tészta alapanyagait: az 5 db tojássárgáját, a cukrot, a kakaóport, a vaníliás cukrot, az olajat és a tejet. Ehhez hozzáadjuk a 25 dkg liszt és 1 cs sütőpor egyvelegét, majd a legvégén az 5 db tojásfehérjéből felvert habot.

Sütőpapírral kibélelt tepsiben tűpróbáig sütjük (gázsütőben kb. 180 °C).

A pudingokat a tojássárgájával csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a tejet, felfőzzük, majd hideg vízbe állítva kihűtjük.

A margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt pudingot, jó krémessé eldolgozzuk.
Ezután a krémet elfelezzük, az egyik felébe beleszitáljuk a kakaóport, hozzáadjuk a rumaromát.

A kihűlt tésztát hosszában kettévágjuk.
A kakaós krémbe belekeverjük a meggyet és rátesszük az egészet a kakaós lapra.
Erre kenjük a fehér krémet, majd befedjük a másik tésztalappal.

A tetejét a gőz felett megolvaszott csokimázzal bevonjuk, tetszés szerint díszítjük.

tipp Az eredeti recept úgy írta, hogy először a csokis krém, erre a meggy, majd a fehér, de mivel összekeveredik a meggy a csokis krémmel, így egyszerűbb ha mi keverjük össze a meggyet a kakaós krémmel előre, így a fehér krémet is könnyebb rákenni. Ha jól megnézitek, nekem a sorrend figyelmetlenség miatt fordítva sikerült, de ennek ellenére nagyon-nagyon finom.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: