Belépve mint:

kilépés
60
Átlagos
Közepes
  • 40 dkg rizs
  • egy löket olaj
  • 1 e.k. kolbászzsír
  • 10 dkg kolbász
  • 10 dkg füstölt-főtt tarja
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1-1 piros és zöld kaliforniai paprika
  • 1 doboz konzerv (vagy 30 dkg fagyasztott) zöldborsó
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 citrom leve
  • só, bors, őrölt gyömbér

Csirkés paella

A rizst megfőzzük. Az alaphoz a kolbászt felkarikázzuk, a tarját felaprítjuk, a csirkét felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, egy kis gyömbérrel felturbózzuk. A hagymát, a fokhagymát apróra vágjuk. A paprikát fölaprítjuk.

Egy nagyobb lábasban felhevítjük az olajat és a kolbászzsírt (az utóbbi el is maradhat). Hozzáadjuk a kolbászt, a tarját és a befűszerezett húst. Addig pirítjuk, amíg a hús egy kis színt kap. Beleszórjuk a hagymákat, tovább pirítjuk, mehetnek bele a paprikák is, közben kevés vizet öntünk hozzá, hogy ne ragadjon le. A petrezselymet durvára aprítva adjuk hozzá, a legvégén kerül bele a borsó. Addig pároljuk, amíg egy kis levet ereszt az egész.

Az eredeti recept szerint hozzákeverjük a rizst, amely a szaftot fel fogja szívni, de én nem kavarom össze, mert másnapra száraz lesz a rizs.
Inkább külön szedem a tányérra, először rizs, rá a husis cucc és meglocsolom egy kis citromlével.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: