Belépve mint:

kilépés
80
Átlagos
Közepes
  • 4 nagyobb csirkecomb
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 2 húsos zöldpaprika
  • 4 e.k. olaj
  • 1 csapott e.k. különleges pirospaprika
  • 2 kisebb, kemény paradicsom
  • 1 mokkáskanál csípős paprikakrém
  • 1 kiskanál piros arany csemegepaprikakrém
  • 1, 5 dl tejföl
  • 2 e.k. finomliszt

Csirkepörkölt - paprikás galuskával

A húsról a bőrt lefejtjük, a combokat a forgónál kettévágjuk és fél kiskanál sóval beszórva félretesszük.
A hagymát megtisztítjuk, a kicsumázott paprikával együtt finomra vágjuk, majd egy lábasban az olajon, közepes lángon 3-4 perc alatt megfuttatjuk. A húst belerakjuk, mindkét oldalát fehéredésig sütjük, sőt, kissé meg is pirítjuk.
A tűzről lehúzva a pirospaprikával meghintjük, a fölaprított paradicsomot hozzáadjuk és kb. 3 dl vízzel felöntjük. Kb. 1 csapott kiskanál sóval ízesítjük, majd kis lángon, lefödve kb. 50 perc alatt puhára pároljuk.
A puha húst szűrőkanállal óvatosan tálra szedjük. Levét a tejföllel simára kevert liszttel sűrítjük és 2-3 percnyi forralás után átszűrjük, hogy bársonyosan sima legyen.
Tálaláskor a csirkét a paprikás mártásba mártásba visszarakjuk, megforrósítjuk.

Galuska:
50 dkg lisztet tálba szórunk, egy kiskanál sót és 2 tojást hozzáadunk. Ezután 4,5 dl hideg vízzel összekeverjük, hogy a tészta se túl lágy, de túl kemény ne legyen, de nem kell túlzottan kidolgozni.
Ezt forrásban lévő sós vízben kiszaggatjuk.
.
Vendég

Simon Zoltán mondta:

Ami óta kipróbáltam ezt a receptet, mindig így készítem, mert nagyon ízletes és akik ettek belőle nagyon dicsérik, kérdezgetik az elkészítés módját. Megjegyzem, most tanulok főzni !

2014-03-10 10:50:07

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: