Belépve mint:

kilépés
90
Átlagos
Közepes
  • Hozzávalók 2 püspökkenyér formához
  • 50 dkg finomliszt
  • 10 dkg rétesliszt
  • 3 dl langyos tej
  • 1/2 kocka friss élesztő (vagy porélesztő)
  • 13 dkg porcukor
  • 1 m.k. só
  • 5 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 3 e.k. kakaópor
  • + 1 tojássárgája a kenéshez

Csíkos kalács 2

Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval (a kakaópor kivételével) alaposan kidagasztjuk a tésztát. Kétfelé vesszük, az egyik részbe belekeverjük a kevés vízzel elkevert kakaóport. Mindkét tésztát duplájára kelesztjük. Ha megkelt, a fehér és kakaós tésztát is kettéosztjuk.
Az egyik fehér tésztagombócot kinyújtjuk, ráhelyezzük az egyik kinyújtott kakaós tésztát és feltekerjük. Enyhén kiolajozott kalácsformába tesszük. Ugyanígy elkészítjük a másik kalácsot is. Letakarva újra hagyjuk kelni (még legalább fél órát), utána felvert tojássárgával lekenjük és előmelegített sütőben 165 fokon kb 30-40 perc alatt megsütjük.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: