Belépve mint:

kilépés
50
Átlagos
Közepes
  • 1 kg főtt, melegen áttört burgonya
  • 2 tojássárgája
  • 20 dkg finomliszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • kb 2 mokkáskanál só
  • 2 csipetnyi szerecsendió
  • A nyújtáshoz:
  • zsemlemorzsa
  • A sütéshez:
  • bőven olaj

Burgonyaropogós (krokett)

A kihűlt burgonyát, a tojássárgáját, a lisztet és a zsemlemorzsát összegyúrjuk, megsózzuk, a szerecsendióval fűszerezzük és 10 percig állni hagyjuk.

Morzsával meghintett gyúródeszkán hüvelykujjnyi vastag rúddá nyújtjuk, formáljuk és kis hengerekre vágva morzsában megforgatjuk.

Bő, forró olajban kb. 4 perc alatt körös-körül ropogós pirosra sütjük, végül papírszalvétára szedve a felesleges zsiradékot leitatjuk róla.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: