Belépve mint:

kilépés
40
Átlagos
Közepes
  • 1, 2-1, 5 kg burgonya
  • fél evőkanál só
  • 2 babérlevél
  • 2 dl tejföl
  • 1 púpozott evőkanál finomliszt
  • 1 mokkáskanál különleges pirospaprika
  • 1 kiskanál 10%-os ételecet
  • virsli
  • olaj a sütéshez

Burgonyafőzelék sült virslivel

A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, egy lábasba rakjuk, kb 7-8 dl vizet ráöntünk, megsózzuk. Babérlevéllel fűszerezzük, nagy lángon fölforraljuk, majd lefedve, kis lángon kb. 15 perc alatt puhára főzzük.

Tejfölös habarást készítünk:
A tejfölt a liszttel simára keverjük, egy keveset a burgonya főzőlevéből rámerünk, a pirospaprikával színezzük, jól eldolgozzuk, majd a puha burgonyához öntjük. Épp csak kb. 2 percig forraljuk, ezalatt kellően besűrűsödik, végül ecettel pikánsra ízesítjük. Sült virslivel tálaljuk.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: