Belépve mint:

kilépés
80
Átlagos
Magas
  • burgonya
  • 70 dkg sertéscomb
  • 7-8 dkg füstöltszalonna
  • 2 e.k. olaj
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1 csapott kiskanál paradicsompüré
  • 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • burgonya sütéséhez: bőven olaj

Brassói aprópecsenye

A burgonyát héjában megfőzzük sós vízben, ezután a vizet leöntjük róla és a burgonyát hagyjuk kihűlni.

A húst felkockázzuk kb 1,5 centis kockákra. A szalonnát vékony csíkokra metéljük és egy lábasban az olajon üvegesre sütjük, majd a húst rádobjuk.
Kevergetve megpirítjuk, a présen áttört fokhagyma felét hozzáadjuk. 1 csapott kiskanál sóval és paradicsompürével ízesítjük, a borssal fűszerezzük és egy kevés vizet (kb 1,5 dl-t) aláöntünk.
Lefödve kis lángon kb 1 óra alatt puhára pároljuk.
Ha a leve lefőne, mindig csak kevés vízzel pótoljuk.

Ha a hús puha, a fedőt eltávolítjuk róla, a fokhagyma másik felét hozzáadjuk és még néhány percig pirítjuk a húst, pontosabban addig amíg a leve el nem fő.
Közben a burgonyát hasábokra vágjuk és bő, forró olajban megsütjük.
tipp Az eredeti brassóiban nincs zöldborsó, ezért sem írtam a hozzávalókhoz, de mi ezzel szeretjük a legjobban, sőt, mielőtt kész lenne, kb 10 perccel előtte egy kiskanál mustárt is teszek bele. Aki szaftosabban szereti (mint mi:-)) így készítse el: amikor a puha húst zsírjára sütjük, 1 kiskanál finomliszttel elkeverjük és kb 1,5 dl vízzel felöntjük. 1-2 percig forraljuk, ezalatt leve besűrűsödik.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: