Belépve mint:

kilépés
60
Átlagos
Közepes
  • 15 szép, ép, szárától megfosztott bodzavirág
  • 4, 5 liter víz
  • 45 dkg cukor
  • 1 citrom
  • 1 e.k. méz

Bodzaszörp

A csap alatt leöblítjük, majd lerázogatjuk a virágokat (ha esetleg lenne benne barnulásnak indult rész, lecsípjük, de inkább ne legyen). Elővesszük a befőttes üveget, amibe majd legközelebb uborkát is kovászolhatunk, és az aljába gyömöszöljük a virágokat. Rákarikázzuk a bodzaágyra a citromot, megszórjuk a cukorral (nagyon tudom ajánlani a nyírfa- vagy nádcukrot), belecsurgatjuk a mézet. Ha frappánsak voltunk, közben felforraltuk és langyosra hűtöttük a vizet is, ha nem, adunk egy kis laufot magunknak, míg megtörténik a művelet.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: