Belépve mint:

kilépés
120
Átlagos
Közepes
  • 50 dkg sertéstarja vagy lapocka
  • 25 dkg rizs
  • 2 e.k. zsír
  • 2 db lecsópaprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • só, bors, paprika

Bácskai rizseshús

Előkészítés
A húst tisztítsuk meg és vágjuk fel kb. 1,5-2cm-es kockákra.
A paprikát és a paradicsomot tisztítsuk meg és vágjuk kockára.
A vöröshagymát tisztítsuk meg és vágjuk kockára.

Elkészítés
A vöröshagymát a zsiradékon dinszteljük meg, majd a tűzről lehúzva keverjük bele a pirospaprikát. A paprika szín- és ízanyaga a forró zsiradékban oldódik ki leginkább, de vigyázzunk, mert ha megég, keserű lesz tőle az étel.
Tegyük rá a húst és kifehéredésig pirítsuk, majd szórjuk meg sóval, borssal, és fedő alatt pároljuk puhára. Ha elfőné a levét, csak annyi vizet öntsünk rá, hogy éppen ellepje. A rizst mossuk meg, csepegtessük le, majd a paprikával és a paradicsommal együtt adjuk a húshoz.
Öntsük fel 5 dl forró vízzel, adjunk hozzá egy kevés sót, keverjük össze és forraljuk fel.
Tegyük át egy tűzálló tálba, fedjük le, és előmelegített, forró sütőben az egészet pároljuk puhára (kb. 20 perc). Félidőben egyszer keverjük meg, de többször ne!
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: