Belépve mint:

kilépés
30
Átlagos
Közepes
  • 30 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 tojás
  • fél t.k. só
  • 2 t.k. cukor
  • 3+1 dl tej
  • 5 dkg olvasztott vaj

Amerikai palacsinta

Egy magas tálban a lisztet, sütőport, sót, cukrot, tejet vajat és a felvert tojást összekeverjük kézi habverővel. A kész tésztát merőkanállal öntsük a forró kivajazott palacsintasütőbe. Elég az elején egyszer kivajazni.
A palacsinta átmérője kb. 10 cm legyen.
Az amerikai palacsinta tésztája elég tömény, így nem folyik szét teljesen a serpenyőben. Süssük mindkét oldalát 1-2 perc alatt aranybarnára.

Tálalhatjuk csokiöntettel, juharsziruppal, mézzel, lekvárral, porcukorral, fahéjjal
tipp Azért írtam 3+1 dl tejet, mert az eredeti recept csak 3 dl-t írt bele, de ez kevésnek tünt, túl sűrű lett a tészta, így kellett hozzá öntenem még kb 1 dl-t, de vigyázzunk, ne legyen olyan híg a tészta mint a "rendes" palacsintáé!
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: