Belépve mint:

kilépés
180
Átlagos
Közepes
  • Tészta: 7 tojás sárgája
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 2. e.k. kakaó
  • 11 e.k. víz
  • 2 e.k. olaj
  • Krém: 7 tojásfehérje
  • 8 e.k. cukor
  • 2 cs. vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • Tetejére: 4 dl Hulala
  • reszelt csoki

Amerikai krémes

A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, az olajjal, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet amibe a kakaóport is beleszitáltuk. Előmelegített sütőben, sütőpapíron, vagy vajazott – lisztezett tepsiben, közepes hőfokon ( kb. 180 fokon ) süssük 10-15 percig a piskótát, de vigyázzunk, sütőtől is függ. Nekem 10 perc elég volt ekkor.

Amíg a piskóta sül készítsük el a krémet. A pudingporból és a tejből a megszokott módon készítsünk pudingot, és jól sűrítsük be. A tojások fehérjéit a cukorral verjük kemény habbá. Még forrón keverjük össze a habbal és kenjük a tészta tetejére, és tegyük vissza a sütőbe további 10 percre, közepes hőfokon. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Ha kihűlt akkor felvert tejszínhabbal, és reszelt csokoládéval díszítjük.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: