Belépve mint:
180
Átlagos
Közepes
2
0
2576
0
- Tészta: 7 tojás sárgája
- 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 2. e.k. kakaó
- 11 e.k. víz
- 2 e.k. olaj
- Krém: 7 tojásfehérje
- 8 e.k. cukor
- 2 cs. vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- Tetejére: 4 dl Hulala
- reszelt csoki
Amerikai krémes
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, az olajjal, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet amibe a kakaóport is beleszitáltuk. Előmelegített sütőben, sütőpapíron, vagy vajazott – lisztezett tepsiben, közepes hőfokon ( kb. 180 fokon ) süssük 10-15 percig a piskótát, de vigyázzunk, sütőtől is függ. Nekem 10 perc elég volt ekkor.Amíg a piskóta sül készítsük el a krémet. A pudingporból és a tejből a megszokott módon készítsünk pudingot, és jól sűrítsük be. A tojások fehérjéit a cukorral verjük kemény habbá. Még forrón keverjük össze a habbal és kenjük a tészta tetejére, és tegyük vissza a sütőbe további 10 percre, közepes hőfokon. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Ha kihűlt akkor felvert tejszínhabbal, és reszelt csokoládéval díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: