Belépve mint:

kilépés
60
Átlagos
Közepes
  • Tésztához:
  • 50 dkg finomliszt
  • csipetnyi só
  • 3 tojássárgája
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1-2 e.k. rum
  • 2 dkg élesztő
  • 0, 5 dl langyos tej vagy tejföl
  • 25 dkg szobahőmérsékletű vaj
  • 3-4 e.k. porcukor
  • Töltelékhez:
  • 1, 6 kg alma
  • 30 dkg kristálycukor
  • 8-10 dkg zsemlemorzsa
  • 1 csapott k.k. fahéj
  • 1 nagy citrom reszelt héja

Almás pite

A tésztához valókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk (az élesztőt nem kell felfuttatni, elég csak a lisztbe morzsolni), akkor jó, ha a tészta az edény falától elválik. Hűtőbe tesszük, amíg a töltelék elkészül.
A töltelékhez a gyümölcsöt meghámozzuk, leöblítjük majd durvára reszeljük. A lereszelt almát kinyomkodjuk, majd a cukorral néhány percig pároljuk. Ha kihűlt, a többi hozzávalót belekeverjük.

A tésztát két részre osztjuk, enyhén lisztezett gyúrólapon tepsi nagyságúra nyújtjuk (kb. 30×20 cm). Az egyik lapot a sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. A tölteléket egyenletesen ráterítjük, a másik tésztalapot rátesszük.
A tetejét tojással megkenjük, villával megszurkáljuk, aki szereti, szórja meg vaníliás cukorral ,végül sütőben, 170 fokon kb. 30 percig sütjük.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: