Belépve mint:

kilépés
45
Átlagos
Közepes
  • 2 csomag Albert keksz
  • 25 dkg Rama
  • 20 dkg cukor
  • 3 e.k. rumaroma
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 dkg kakaó
  • 2 csomag csokipuding
  • 1/2 liter tej

Albert kekszes

Állandó keverés mellett a hozzávalókat felfőzzük, akkor jó, ha jól besűrűsödik. Ezt észre fogjuk venni, mert hirtelen lesz folyósból sűrű massza, persze nem egyik percről a másikra. Ezzel a masszával még melegen összeragasztjuk a kekszeket. Úgy a legegyszerűbb hogy már eleve alufólián csináljuk, Így nem kell még átrakni, az elég nehéz lenne, sőt...Két részre szoktam osztani, mert akkor nagyon hosszú lenne a keksz. Amikor megvagyunk a ragasztással, bevonjuk a külsejét is a kakaós masszával és megszórjuk kókuszreszelékkel körbe-körbe. Ezt becsomagoljuk az alufóliába és hűtőbe tesszük 1 napra. Másnap átlósan szeletelhetjük.
tipp Akik nem akarnak 1 hétig Albert kekszeset enni , mert mondjuk nem nagy a család, azoknak szerintem bőven elég ennek a fele. Egy csomag kekszből is lesz jó pár darab.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: