Belépve mint:

kilépés
40
Egyszerű
Közepes
  • 50dkg karfiol
  • 2 db sárgarépa
  • 1 evk.liszt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 db leveskocka
  • 1 púpos teáskanál morzsolt tárkony
  • 1 kis kanál só, 1 csipet bors

Sárgarépás Karfiol leves

Elkészítés:
1.A karfiolt rózsáira szedjük,alaposan megmossuk.(pici rózsákra)
A sárgarépát megtisztítjuk és vékony karikákra szeleteljük.
2.A zöldségeket egy lábosban kb.1,5 liter vízzel feltesszük főni.Ízlés szerint fűszerezzük sóval,borssal és tárkonnyal.Miután felforrt,belemorzsolunk egy leveskockát.
3.Habarást készítünk a lisztből és a tejszínből.Miután megpuhultak a zöldségek,besűrítjük a tejszínnel.Fedő alatt felforraljuk még néhány percig.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: