Belépve mint:

kilépés
200
Átlagos
Közepes
  • 2db kacsacomb
  • 9 gerezd fokhagyma
  • 5db vöröshagyma
  • 3 evk.rozmaring
  • 1 csapott mokkáskanál őrölt feketebors
  • 300ml zöldség alaplé

Fokhagymás Rozmaringos Sült Kacsacomb

Elkészítés:
Mielőtt belekezdünk e finom remek ételbe,vegyük számításba,hogy előző éjszaka készítsük fel a pácra a kacsacombokat.Minimum 12 óra pácolás ajánlott.
1.A hagymát karikára,a fokhagymát durvára felaprítom.
2.A kacsacombokat alaposan megmosom és óvatosan beirdalom.
3.Fokhagymával,sóval,borssal és a rozmaringgal alaposan megszórom mindkét oldalát a comboknak.
4.Az alaposan befűszerezett kacsacombokat egy tálba teszem,és vöröshagyma karikákkal betakarom.Alufóliával letakarva egy éjszakára a hűtőbe rakom.
5.Másnap egy kacsasütőbe vagy akinek nincsen jénai tál aljára szórom az összes vöröshagymát felkarikázva.Ráfektetem a kacsacombokat.bőrös felükkel lefelé.Felöntöm a zöldségalaplével,éppen csak annyival,hogy a kacsa bőrös részét teljesen ellepje.
6.Alufóliával letakarva,180 fokon 150 percig sütöm.Utána kiveszem a sütőből,és a combokat megfordítom.Ha a megfordított combokat nagyon ellepi a kisült zsíradék és az alaplé keveréke,akkor szedek ki belőle annyit,hogy a bőrös rész teljesen kilátszódjon.Alufólia nélkül tovább sütöm,amég szépen megpirul a bőre,ez kb.25-30 perc.
tipp Aki nagyon szereti a fokhagymát,hiszen egészséges ajánlom pácolásnál plusszba fokhagymakrémmel jól bedörzsölni a combokat remek fűszeres laktatós étel. Köretnek petrezselymes burgonya,pirított burgonya,párolt vörös káposzta illik hozzá.Jó étvágyat!
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: