Belépve mint:

kilépés
60
Átlagos
Közepes
  • A tésztához:
  • 5db tojás
  • 20dkg porcukor
  • 20dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 evk, cukrozatlan kakaópor
  • 1dl napraforgó olaj, 1dl víz
  • 7 db alma, 10g fahéj, 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evk vaj az alufólia kikenéséhez
  • A krémhez:
  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • 12dkg kristálycukor
  • 5dl tej
  • 7dkg margarin

Almás krémes

Elkészítés:
1.A tojássárgákat a cukorral,olajjal,vízzel habosra keverjük,hozzáadjuk a sütőport,lisztet,végül a tojások kemény habját óvatosan belekeverjük.
2.Egy tepsit alufóliával kibélelünk,kivajazzuk,az aljára a vékonyra szeletelt hámozott alma kerül,2-3 réteggel beborítjuk,fahéjjal ízlés szerint megszórjuk,majd vaníliás cukorral is meghintjük.Ráöntjük előbb a tészta egyik felét,majd a maradék tésztába beleteszünk 2-3 evk cukrozott kakaót,jól összekeverjük,és a sárga tésztára öntjük.Egy kanál segítségével kicsit összehúzzuk a két színű tésztát,ettől lesz márványos,ha megsül.
3.Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük kb.35 perc.
4.Közben a pudingporokat a tejjel és a cukorral megfőzzük,ha kihűlt,a margarinnal krémesre keverjük.
5.A kihűlt tésztát kiborítjuk a tepsiből,a krémet rákenjük az almás felére,majd a tetejét cukrozott kakaóval meghintjük.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: