Belépve mint:

kilépés
35
Egyszerű
Közepes
  • 90 g cukor
  • 1/2 bögre tört fehér csokoládé, esetleg csokicseppek, amik nem olvadnak meg sütés közben
  • 120 g fagyasztott vagy friss áfonya
  • 120 ml zsíros tej
  • 150 g finomliszt
  • 50 g kockákra vágott vaj vagy margarin, plusz valamennyi a tepsi kikenéséhez
  • 1 tk őrölt fahéj, de nem muszáj, ha valaki nem szereti
  • 1, 5 tk sütőpor

Áfonyás csokis keksz

190 fokon melegítsük elő a sütőt (gázsütő 5-ös fokozat). Vékonyan vajazzunk ki egy nagy tepsit. Szitáljuk egy edénybe a lisztet, sütőport és a fahéjat. Kézzel morzsoljuk hozzá a vajat vagy margarint, míg az eglsz durva morzsakupacra nem emlékeztet, majd keverjük hozzá a cukrot.

Adjuk hozzá a tejet, áfonyát valamint a csokitörmeléket, s vegyítsük el a hozzávalókat; elég ragacsos tésztát fogunk kapni. A tepsire kanalazzunk 8 jól elkülönített kupacot a tésztából, s 20 percig süssük, míg szép aranybarna színt nem kap, s tapintásra rugalmas lesz. Néhány percig hagyjuk tortarácson kihűlni.

Jó étvágyat kívánok mindenkinek!
tipp Nem muszáj nagy kekszeket kisütni, lehet kis falatnyi kupacokat is csinálni, így aprósütemény lesz belőle, de a minőségén és az ízvilágán persze szemernyit sem változtat. ;)
.
Vendég

Anik mondta:

Köszönöm a receptet! Már rengetegszer elkészítettem és sosem csalódtam benne! Isteni finom!

2013-05-19 05:43:32

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: